Actuele workshop

Januari – maart 2020

Het thema van deze serie van 5 avonden wordt de tegenstelling groot / klein.

Het onderzoek tijdens deze vijf lessen spitst zich toe op de tegenstelling tussen groot en klein. Daarbij gaat het over de maat van je papier, de maat van je materiaal, de maat van de witruimte om je tekening en de maat van je onderwerp.

Hoe is het om met een fineliner een groot vel op A2 formaat vol te tekenen? Geeft dat rust of ongeduld? En wat doet dat met je beeld? En wat betekent het als je met een fikse kwast een tekening op ansichtkaart formaat wil maken? Hoe zet je je materiaal dán in?

Als de maat van het materiaal en het papier op elkaar afgestemd zijn dan ‘klopt’ het en zijn die twee in verhouding. Daar waar het schuurt of ‘niet klopt’ vind ik veel spannender. Dat is mijns inziens namelijk de ruimte waarin je nieuwe ontdekkingen doet en als tekenaar kan groeien.
Ik zoek in de workshops graag de uitdaging en heb een aantal prikkelende opdrachten in gedachten. Alles in de lessen is erop gericht om vrijheid in tekenen te ervaren. Ik begeleid je bij je persoonlijke zoektocht naar die vrijheid. Tijdens de les staat doen voorop, ik geef je bewust niet veel tijd om na te denken.

Tijdens de workshops zie ik hoge concentratie bij de deelnemers. En in het laatste kwartier waarbij we naar elkaars werk kijken word ik (en niet alleen ik) steeds verrast door de veelheid aan handschriften en de eigenheid van ieders werk. Er gebeuren bijzondere dingen op deze avonden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook vrijheid in tekenen beleven?
Helaas, de workshops zitten vol, het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.
Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen. Er volgen later dit jaar nog twee workshopseries. De eerstvolgende start in april.

Wanneer

dinsdagavonden | 19:30 – 21:30u (VOL)
7 januari, 21 januari, 4 februari, 18 februari, 3 maart

Waar

In mijn sfeervolle atelier in de binnenstad van Gouda, Peperstraat 144-146.

Prijs

€ 145,= voor 5 lessen, inclusief materiaal en papier.

DE VRIJHEID OM TE DWALEN

MAAKT VRIJHEID DE MOEITE WAARD

vrij naar Gandhi