Actuele workshop

Maart – mei 2020

Het thema van deze 5 lessen is een landschap vol tegenstellingen.

Het onderzoek tijdens deze lessen spitst zich toe op allerlei mogelijke tegenstellingen die te vinden zijn in het thema landschap.

De vragen die we ons zullen stellen zijn: wat doet een gevoelige lijn, en kan je een landschap tekenen met een potlood en liniaal? Wat is het belang van vaagheid en scherpte? Wat doet controle over je materiaal met je tekening? En nog spannender: wat doet het hebben van géén controle met het beeld? Kan je groen vangen in zwart/wit? Geven herinneringen nog extra diepte aan het beeld?

Onderzoek is mijns inziens de ruimte waarin je nieuwe ontdekkingen doet en als tekenaar kan groeien. Ik vind het proces daarom ook belangrijker dan het eindresultaat.

Ik zoek in de workshops graag de uitdaging en heb een aantal prikkelende opdrachten in gedachten. Alles in de lessen is erop gericht om vrijheid in tekenen te ervaren. Ik begeleid je bij je persoonlijke zoektocht naar die vrijheid. Tijdens de les staat doen voorop, ik geef je bewust niet veel tijd om na te denken.

Tijdens de workshops zie ik hoge concentratie bij de deelnemers. En in het laatste kwartier waarbij we naar elkaars werk kijken word ik (en niet alleen ik) steeds verrast door de veelheid aan handschriften en de eigenheid van ieders werk. Er gebeuren bijzondere dingen op deze avonden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook vrijheid in tekenen beleven?

De eerstvolgende serie van 5 workshops start eind maart. Daarvoor kan je je nu inschrijven.

Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.

Wanneer

WORKSHOPS UITGESTELD
IVM HET CORONAVIRUS.
( inschrijven nog mogelijk)

Nieuwe data volgen wanneer er meer duidelijkheid is.

dinsdagavonden | 19:30 – 21:30u (VOL)
24 maart, 7 april, 21 april, 5 mei, 19 mei

woensdagavonden | 19:30 – 21:30u (nog 1 plek)
25 maart, 8 april, 22 april, 6 mei, 20 mei

donderdagavonden | 19:30 – 21:30u
26 maart, 9 april, 23 april, 7 mei, 21 mei

Waar

In mijn sfeervolle atelier in de binnenstad van Gouda, Peperstraat 144-146.

Prijs

€ 145,= voor 5 lessen, inclusief materiaal en papier.

DE VRIJHEID OM TE DWALEN

MAAKT VRIJHEID DE MOEITE WAARD

vrij naar Gandhi