AVONDATELIER

Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen?

Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping?
Op deze avonden in mijn sfeervolle atelier staat jouw proces voorop. Waarbij het vinden en ervaren van vrijheid boven ‘mooi’ of ‘goed’ gaat. Het avondatelier is een veilige omgeving waarin jouw talenten zich kunnen ontvouwen.

De natuur als inspiratiebron

Het hoofdthema van deze avonden is de natuur. De natuur is overal. Kleurige bloemen in een vaas, de boom voor je deur. Een landschap in de mist , een klein bloemetje in de zon. Een rots in zee of een steentje in je hand. Allerlei aspecten van de natuur worden de voedingsbodem voor jouw ontdekkingsreis. Je werkt aan de hand van (eigen) foto’s en objecten uit de natuur.


“…dat heeft mij zo veel inspiratie en zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het tekenen om.”


Verrassende invalshoeken

Deze oppepper voor je creativiteit omvat 8 workshops, die ook los van elkaar te volgen zijn. Elke avond heeft een eigen en verrassende invalshoek.

  1. Laag over laag
  2. Bekijk het van de andere kant
  3. Meer met minder
  4. Kijken als een kunstenaar
  5. Ritme als motor
  6. De maat van het papier
  7. Lekker husselen
  8. Overal tegelijk

Kietel je creativiteit

Je creatieve stroom wordt aangezet door inspirerende opdrachten. Je wordt ook uitgedaagd om je materiaal op allerhande manieren te gebruiken. Zodat je niet alleen vrijheid in het tekenen ervaart, maar ook een materiaal beter en anders leert kennen. De lessen bieden veel ruimte voor het ontdekken van jouw eigen handschrift.

Tekenen zonder hoofd

Alles in de lessen is erop gericht om vrijheid in tekenen te ervaren. Je denkhoofd mag even uit, doen staat voorop. Jouw zoektocht naar die vrijheid is een persoonlijk proces. Je doet nieuwe ontdekkingen en je ervaart meer losheid op papier.

Veilige plek

Mijn atelier is een veilige plek waar respect voor elkaar en elkaars werk vanzelfsprekend zijn. Iedereen is stil en geconcentreerd bezig. De veelheid aan handschriften en de eigenheid in de tekeningen verrassen mij elke keer weer. Je verrast jezelf en laat je inspireren door de anderen.

Kom beleven

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook vrijheid in tekenen beleven? Je bent van harte welkom!

Wanneer

dinsdagavonden | 19:30 – 21:30u
2022: 24 mei, 7 juni

woensdagavonden | 19:30 – 21:30u
2022: 11 mei, 8 juni

Waar

In mijn ruime en sfeervolle nieuwe atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Losse lessen

De komende tijd werk ik met een flexibel systeem van losse lessen. Je hoeft niks te plannen, je doet mee als je tijd en zin hebt.

Na je inschrijving voeg ik je toe aan de besloten whatsapp-groep. Een week voor de workshop plaatsvindt stuur ik een bericht en kan je aangeven of je mee wil doen met de les. De les gaat door bij 4 deelnemers. Inschrijven voor een aantal lessen tegelijk is ook mogelijk.

Je betaalt via een betaalverzoek. Wil je graag een factuur ontvangen? Dat kan natuurlijk ook.
En geen zorgen, tot één week van tevoren kan je je kosteloos afmelden voor een les.

Prijs

€ 33,= per les, inclusief materiaal en papier.
Betaal je 4 of meer lessen in één keer, dan ontvang je een korting van 10%

Voorwaarden


Zo beleefden anderen het avondatelier

Lisa

De sfeer die je creëert in elke sessie is heel fijn en veilig en ik heb alle vrijheid gevoeld om te experimenteren met de thema’s en gaandeweg heb ik geleerd om me minder bezig te houden met het resultaat en meer met het proces. Het was elke keer weer een verrassing om te zien wat ik wist te tekenen als ik geen tijd had om erover na te denken, en de manier waarop ik te werk ging onder tijdsdruk en dat heeft mij zo veel inspiratie en zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het tekenen om.

Dorien

Jouw workshops inspireren me ongelooflijk en geven me veel energie! Ze maken me steeds vrijer in mijn manier van tekenen zonder dat ik het gevoel heb dat de lat hoog wordt neer gelegd. Steeds ontdek ik weer nieuwe dingen.

De opdrachten zijn spannend. Het resultaat is vaak heel verrassend en het brengt me ergens waar ik zonder jouw les niet zou zijn gekomen. Ik ga graag verder met de ontdekkingsreis.

Fredy

Het was het nieuw voor mij om in zo’n korte tijd wat te schilderen of tekenen, maar juist dát bleek voor mij dé manier om uit mijn hoofd/gedachtestroom te raken. Geen tijd om na te denken, gewoon doen!

Het is steeds weer bijzonder om aan het eind van de avond met andere ogen/invalshoeken naar mijn eigen werk en dat van anderen te kijken. Bij het nabespreken licht jij er bepaalde onderdelen uit die ik zelf niet had gezien.


Niet nu maar later?

Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.

DE VRIJHEID OM TE DWALEN

MAAKT VRIJHEID DE MOEITE WAARD

vrij naar Gandhi

Inschrijven

Je kan je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen

Deel workshop