AVONDATELIER

Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen?

Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping?
Op deze avonden in mijn sfeervolle atelier staat jouw proces voorop. Waarbij het vinden en ervaren van vrijheid boven ‘mooi’ of ‘goed’ gaat. Het avondatelier is een veilige omgeving waarin jouw talenten zich kunnen ontvouwen.

De workshops voor herfst / winter zitten vol, maar ik hou je graag op de hoogte van de workshops die komen gaan

De natuur als inspiratiebron

Het hoofdthema van deze avonden is de natuur. De natuur is overal. Kleurige bloemen in een vaas, de boom voor je deur. Een landschap in de mist , een klein bloemetje in de zon. Een rots in zee of een steentje in je hand. Allerlei aspecten van de natuur worden de voedingsbodem voor jouw ontdekkingsreis. Je werkt aan de hand van (eigen) foto’s en objecten uit de natuur.


“…dat heeft mij zo veel inspiratie en zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het tekenen om.”


Verrassende invalshoeken

Deze oppepper voor je creativiteit omvat een serie van 8 workshops. Elke avond heeft een eigen en verrassende invalshoek.

Kietel je creativiteit

Je creatieve stroom wordt aangezet door inspirerende opdrachten. Je wordt ook uitgedaagd om je materiaal op allerhande manieren te gebruiken. Zodat je niet alleen vrijheid in het tekenen ervaart, maar ook een materiaal beter en anders leert kennen. De lessen bieden veel ruimte voor het ontdekken van jouw eigen handschrift.

Tekenen zonder hoofd

Alles in de lessen is erop gericht om vrijheid in tekenen te ervaren. Je denkhoofd mag even uit, doen staat voorop. Jouw zoektocht naar die vrijheid is een persoonlijk proces. Je doet nieuwe ontdekkingen en je ervaart meer losheid op papier.

Veilige plek

Mijn atelier is een veilige plek waar respect voor elkaar en elkaars werk vanzelfsprekend zijn. Iedereen is stil en geconcentreerd bezig. De veelheid aan handschriften en de eigenheid in de tekeningen verrassen mij elke keer weer. Je verrast jezelf en laat je inspireren door de anderen.

Kom beleven

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook vrijheid in tekenen beleven? De workshops voor deze hefst en winter zitten vol, maar ik hou je graag op de hoogte van de nieuwe data.

Wanneer

dinsdagavonden | 19:30 – 21:30u
2022: serie van 8 avonden vervalt.
2023: serie van 8 avonden start 7 februari

woensdagavonden | 19:30 – 21:30u
2022: serie van 8 avonden start 5 oktober (VOL)
5/10, 19/10, (extra week ertussen), 9/11, 23/11, 7/12, 21/12, (kerstvakantie) 11/01, 25/01
2023: serie van 8 avonden start 8 februari

Waar

In mijn ruime en sfeervolle nieuwe atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Prijs

€ 275,= voor een serie van 8 workshops, inclusief materiaal en papier. Deed je al eerder een workshop bij mij? Dan krijg je één les van mij cadeau.
Geen losse lessen.

Voorwaarden


Zo beleefden anderen het avondatelier

Lisa

De sfeer die je creëert in elke sessie is heel fijn en veilig en ik heb alle vrijheid gevoeld om te experimenteren met de thema’s en gaandeweg heb ik geleerd om me minder bezig te houden met het resultaat en meer met het proces. Het was elke keer weer een verrassing om te zien wat ik wist te tekenen als ik geen tijd had om erover na te denken, en de manier waarop ik te werk ging onder tijdsdruk en dat heeft mij zo veel inspiratie en zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het tekenen om.

Dorien

Jouw workshops inspireren me ongelooflijk en geven me veel energie! Ze maken me steeds vrijer in mijn manier van tekenen zonder dat ik het gevoel heb dat de lat hoog wordt neer gelegd. Steeds ontdek ik weer nieuwe dingen.

De opdrachten zijn spannend. Het resultaat is vaak heel verrassend en het brengt me ergens waar ik zonder jouw les niet zou zijn gekomen. Ik ga graag verder met de ontdekkingsreis.

Fredy

Het was het nieuw voor mij om in zo’n korte tijd wat te schilderen of tekenen, maar juist dát bleek voor mij dé manier om uit mijn hoofd/gedachtestroom te raken. Geen tijd om na te denken, gewoon doen!

Het is steeds weer bijzonder om aan het eind van de avond met andere ogen/invalshoeken naar mijn eigen werk en dat van anderen te kijken. Bij het nabespreken licht jij er bepaalde onderdelen uit die ik zelf niet had gezien.


Niet nu maar later?

Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.

DE VRIJHEID OM TE DWALEN

MAAKT VRIJHEID DE MOEITE WAARD

vrij naar Gandhi

Deel workshop