AVONDATELIER

Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen?

Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping?
Op deze avonden in mijn sfeervolle atelier staat jouw proces voorop. Waarbij het vinden en ervaren van vrijheid boven ‘mooi’ of ‘goed’ gaat. Het avondatelier is een veilige omgeving waarin jouw talenten zich kunnen ontvouwen.


“…dat heeft mij zo veel inspiratie en zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het tekenen om.”


De natuur als inspiratiebron

Het hoofdthema van deze avonden is de natuur. Het inspiratiemateriaal bestaat uit foto’s en dingen uit de natuur. Het thema belicht ik vanuit verschillende invalshoeken.
In deze serie workshops ligt de focus op materiaal in al haar aspecten.

Experimenteren met materiaal

Elke les komt een ander materiaal uitgebreid aan bod. Ik start met vertellen wat je ermee kan, en laat je een en ander uitproberen. Er volgen opdrachten waar je uitgedaagd wordt om het materiaal op allerhande manieren te gebruiken, zodat je niet alleen vrijheid in het tekenen ervaart, maar ook een materiaal beter en misschien ook anders leert kennen. De lessen bieden veel ruimte voor het ontdekken van jouw eigen handschrift.

De materialen die aan bod komen zijn: Oost-Indische inkt, kleurpotlood & stift, ecoline, potlood & grafietstift, acrylverf & acrylbinder, oliepastel.

Doen staat voorop

Alles in de lessen is erop gericht om vrijheid in tekenen te ervaren. ‘Doen’ staat voorop, ik geef je bewust niet veel tijd om na te denken. Ik begeleid je middels opdrachten bij jouw persoonlijke zoektocht naar die vrijheid.
Onderzoek is mijns inziens de ruimte waarin je nieuwe ontdekkingen doet en als tekenaar kan groeien. Ik vind het proces daarom ook belangrijker dan het eindresultaat.

Samen kijken

Tijdens de workshops zie ik hoge concentratie bij de deelnemers. En in het laatste kwartier waarbij we naar elkaars werk kijken word ik (en niet alleen ik) steeds verrast door de veelheid aan handschriften en de eigenheid van ieders werk. Er gebeuren bijzondere dingen op deze avonden.

Beleven

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook vrijheid in tekenen beleven? Je bent van harte welkom!

Wanneer

dinsdagavonden | 19:30 – 21:30u
2022:

woensdagavonden | 19:30 – 21:30u
2022:

NB. Voorlopig geen workshops vanwege nieuwe coronaregels.

Waar

In mijn ruime en sfeervolle nieuwe atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Losse lessen

De komende tijd werk ik met een flexibel systeem van losse lessen. Je hoeft niks te plannen, je doet mee als je tijd en zin hebt.

Na je inschrijving voeg ik je toe aan de besloten whatsapp-groep. Een week voor de workshop plaatsvindt stuur ik een bericht en kan je aangeven of je mee wil doen met de les. De les gaat door bij 4 deelnemers. Inschrijven voor een aantal lessen tegelijk is ook mogelijk.

Je betaalt via een betaalverzoek. Wil je graag een factuur ontvangen? Dat kan natuurlijk ook.
En geen zorgen, tot één week van tevoren kan je je kosteloos afmelden voor een les.

Prijs

€ 32,= per les, inclusief materiaal en papier.
Betaal je 4 of meer lessen in één keer, dan ontvang je een korting van 10%

Coronaprotocol

Een maximaal aantal deelnemers van 8 personen.
Anderhalve meter afstand houden van elkaar.
Iedereen blijft tijdens de les op zijn of haar plek.
Als je gezondheidsklachten hebt dan blijf je thuis.
Bij binnenkomst handen wassen met water en zeep.
Het professionele luchtverversingssysteem in mijn atelier staat aan, of de ramen zijn open.
Materiaal, tafels en stoelen worden schoongemaakt na gebruik.

Voorwaarden


Zo beleefden anderen het avondatelier

Lisa

De sfeer die je creëert in elke sessie is heel fijn en veilig en ik heb alle vrijheid gevoeld om te experimenteren met de thema’s en gaandeweg heb ik geleerd om me minder bezig te houden met het resultaat en meer met het proces. Het was elke keer weer een verrassing om te zien wat ik wist te tekenen als ik geen tijd had om erover na te denken, en de manier waarop ik te werk ging onder tijdsdruk en dat heeft mij zo veel inspiratie en zelfvertrouwen gegeven, ook buiten het tekenen om.

Dorien

Jouw workshops inspireren me ongelooflijk en geven me veel energie! Ze maken me steeds vrijer in mijn manier van tekenen zonder dat ik het gevoel heb dat de lat hoog wordt neer gelegd. Steeds ontdek ik weer nieuwe dingen.

De opdrachten zijn spannend. Het resultaat is vaak heel verrassend en het brengt me ergens waar ik zonder jouw les niet zou zijn gekomen. Ik ga graag verder met de ontdekkingsreis.

Fredy

Het was het nieuw voor mij om in zo’n korte tijd wat te schilderen of tekenen, maar juist dát bleek voor mij dé manier om uit mijn hoofd/gedachtestroom te raken. Geen tijd om na te denken, gewoon doen!

Het is steeds weer bijzonder om aan het eind van de avond met andere ogen/invalshoeken naar mijn eigen werk en dat van anderen te kijken. Bij het nabespreken licht jij er bepaalde onderdelen uit die ik zelf niet had gezien.


Niet nu maar later?

Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.

DE VRIJHEID OM TE DWALEN

MAAKT VRIJHEID DE MOEITE WAARD

vrij naar Gandhi

Inschrijven

Je kan je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen

Deel workshop