VERDIEPINGSGESPREK

Samen reflecteren

Ben je eraan toe om eens goed naar je werk te kijken en daar feedback op te krijgen? Dat kan. Ik ben graag je gesprekspartner die samen met jou je werk beschouwt en samen met jou daarop reflecteert. Ik kijk met kunstenaars- en met docentenogen naar je werk. En natuurlijk altijd met intense aandacht en een open hart. Ik ben kritisch en mijn feedback is opbouwend. Het is de bedoeling dat ik je verder help op je creatieve en artistieke pad.

Aan de hand van jouw vraag

Weet je niet hoe je verder moet met je werk? Ben je op een spoor beland waarvan je je afvraagt of het wel het juiste is? Of heb je behoefte aan praktische tips en aanwijzingen? Worstel je misschien met een materiaal, of met de keuze van een materiaal? Zit je een beetje ‘vast’? Ben je het grote overzicht een beetje kwijt?


“Het zicht op wat ik aan het doen was werd helderder. Ik kon met toegenomen vertrouwen verder.”


Investering

€ 75,= exclusief 21% btw per uur.
Als je dat wil stuur ik je een factuur..

Wanneer

Op afspraak, overdag of ’s avonds.

Waar

In mijn ruime en sfeervolle nieuwe atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Voor jou?

Misschien zit je een beetje vast, dan kan ons gesprek je weer op gang helpen. Wellicht wil je een thema verder uitdiepen maar weet je niet hoe, of vind je het gewoon prettig een serieus gesprekspartner te hebben die jouw werk voorop stelt.

Ben je een prof en zou je graag met een gedegen sparringpartner praten over je werkproces? Ik zet mijn vaardigheden graag voor je in.

Je hoeft geen professional te zijn om eens wat dieper door te willen praten over je werk. Een coachingsgesprek is voor iedereen die bevlogen tekent of schildert en daar verder mee wil komen.

Wat heb je aan mij?

Ik ben als beeldend kunstenaar erg geïnteresseerd het proces van het scheppen. Hoe vind je inspiratie? Hoe zet je die inspiratie om in overtuigend beeld? Welk materiaal draagt het krachtigste bij aan dat wat er verteld wil worden? En…wat wil je als tekenaar / schilder vertellen? Wat is de bron, de kern van jouw verhaal? Hoe komen alle beelden samen in dat grote verhaal?

Ik was gastdocent aan de Academie voor beeldende kunsten St.Joost, de Rietveldacademie en de Willem de Kooning academie. Daar heb ik geleerd om vooral heel veel vragen te stellen aan studenten én aan mezelf.

Ik ben communicatief, aandachtig, enthousiast en nieuwsgierig.

Het gesprek

Je neemt je werk (alles wat jij relevant acht) mee naar mijn atelier. Dat spreiden we uit zodat we een goed overzicht hebben. We kijken daar samen aandachtig naar.

Naar aanleiding van wat we zien en van wat jij daarbij vertelt stel ik je vragen. Samen filosoferen we zo over de weg die je bewandelde.

Je zoekt met mij naar verbanden tussen de verschillende werken. We zoeken naar het grote verhaal en bekijken we of er interessante zijpaadjes zijn. We praten over hoe je het inhoudelijk verder aan zou kunnen pakken. Ook krijg je praktische adviezen op het gebied van materiaalgebruik en schilder/tekentechniek.

Tijdsduur

De ervaring heeft geleerd dat een gesprek meestal anderhalf uur duurt. Korter of langer praten kan natuurlijk ook.

Persoonlijke verhalen


Henneke

Het verlangen om te creëren was er al lange tijd. Het vertrouwen nog niet. Mieke hielp me de kluwen van vragen, ideeën en belemmerende overtuigingen te ontwarren. Niet alleen gaf zij concrete adviezen, ook stelde zij de juiste vragen om tot eigen inzichten en antwoorden te komen. Een absoluut cadeau voor mezelf. Met een nieuwe waardering voor de eigenheid in mijn werk ga ik verder aan de slag!


Jip

Als ik iets heb geleerd van mijn sessies met Mieke, is dat ik eigenlijk niet ver hoef te zoeken voor oplossingen. Door vragen te stellen, te luisteren en mee te denken, helpt ze om de antwoorden op eigen vragen naar boven te halen. Dit geeft vertrouwen. Wat je nodig hebt, is er al. Naast dat ik Mieke een bijzonder hartelijk, creatief en getalenteerd persoon vind, is haar enthousiasme aanstekelijk. De gesprekken geven energie en inspireren.

Mieke’s begeleiding heeft mij ontzettend geholpen in de herontdekking van mijn passie voor tekenen. Dankzij haar praktische adviezen kan ik het tekenen weer zien als een veilige omgeving waar ruimte is voor wat komt. Juist deze ruimte maakt nieuwsgierig. Door meer uit mijn hoofd te komen en te volgen waar de tekenhand toe leidt, leer ik om met andere ogen naar eigen werk te kijken. Deze inzichten en ervaringen zijn een verrijking voor mij als illustrator en grafisch ontwerper.


Wim

Meerdere workshops bij Mieke de Haan brachten een stroom aan tekeningen op gang. Dagelijks zat ik met een gevoel van vrijheid en stil plezier aan mijn werktafel, dagelijks ontstond waar ik blij van werd. Zo tussen mijn werk gezeten ontstond de behoefte aan overzicht. Even boven het doen hangen om zodoende anders te kijken.


Mieke hielp. We spreidden veel werk uit en zochten naar thema’s, naar overeenkomsten, naar waar het hart het voor het zeggen had en waar het hoofd. Er ontstonden gebieden waar ik me blijkbaar mee bezig had gehouden. Het zicht op wat ik aan het doen was werd helderder. Ik kon met toegenomen vertrouwen verder. Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens bij Mieke langs ga. Er is weer zoveel gebeurd en zoveel hetzelfde gebleven.


Vertel, vraag of maak een afspraak

Deel workshop