ZOMERATELIER

Verdiep je in jouw creatieve proces

Wil je je helemaal onderdompelen in een creatief proces? Tijdens het zomeratelier tekenen en schilderen krijg je alle ruimte om je te verdiepen in een thema. Elke dag zetten een nieuw moodboard, nieuwe opdrachten en nieuwe materialen je op een nieuw spoor binnen het onderwerp. Dit is bij uitstek de gelegenheid om jouw tekenen en schilderen zich te laten ontvouwen. En om nieuwe ontdekkingen te doen en toe te passen.

Inschrijven kan nog niet, maar gluren bij de vorige zomerworkshop, dat kan wel!

Een terugblik op 5 ochtenden inspiratie, zomeratelier 2020

In de zomer van 2020 vond de workshop SPOREN plaats.
Elke dag was er een nieuw moodboard, waren er nieuwe opdrachten en andere materialen. Steeds weer nieuwe inspiratie en een andere kijk op het thema.

De ochtenden begonnen met een korte inleiding en een aantal opdrachten. Na een korte pauze ging ieder op zoek naar een eigen invulling van het thema. Het zinderde, het spetterde, iedereen was geconcentreerd aan het werk. Mijn expertise stond tot ieders beschikking, en er was veel ruimte voor vragen en overleg.

Bij de nabespreking was de verrassing groot over hoe anderen het thema aangepakt hadden.

Sporen

De mens laat sporen na in de natuur. Voetstappen, karrensporen, wegen, bouwsels. De natuur laat sporen na. Een tekenaar laat sporen na op papier. Die vormen samen een beeld, figuratief of abstract.

Aan de hand van opdrachten onderzoek je 5 ochtenden wat jij met sporen kan doen of maken. Er is veel ruimte voor eigen onderzoek en de inbreng van jouw visie op het thema. Aan het eind van deze zomercursus heb je een stapel tekeningen en / of schilderingen gemaakt die dat onderzoek weerspiegelen.

Ik draag inspiratiemateriaal aan en je wordt van harte uitgenodigd om zelf ook foto’s of voorwerpen mee te nemen die jou inspireren.

moodboard
atelier