2018 . Expositie Mieke de Haan in Cultuurhuis Garenspinnerij, 2 feb t/m 10 maart

Tijd en ruimte
Solo expositie
2 februari t/m 10 maart 2018

Expositie Mieke de Haan in Cultuurhuis Garenspinnerij

Mieke de Haan onderzoekt ruimte en tijd in haar werken. Ze is geïnteresseerd in het verleden dat meereist naar het heden, dat door mensen en situaties wordt meegenomen. Ze is nieuwsgierig naar dingen die niet zijn wat ze lijken te zijn en zoekt naar verborgen lagen onder de oppervlakte van de dagelijkse realiteit.

In haar werk laat ze zich inspireren door verlaten gangen en kamers in oude gebouwen. De bijna tastbare leegte in deze ruimtes raakt haar. ‘Als ik opzij stap, zie ik de tijd gaan. Ik volg haar door lege ruimtes. Soms kom ik mensen tegen, soms ontmoet ik alleen hun schaduwen. Of hoor ik hun stemmen, heel ver weg in het gebouw. Er ligt stof op de plinten, dat opschrikt als ik voorbijkom en danst in het zonlicht. Wie keek door deze ramen? Wie zag dit uitzicht? Wie rende door de gangen? Wie stond hier stil?’

Deel dit artikel