ILLUSTRATIES

Zoek je tekeningen bij een verhaal? Zoek je een illustrator die met je meedenkt? Dat treft. Ik zoek samen met de klant naar de beste manier om te vertellen wat er verteld moet worden en vertaal dat verhaal naar een of meer illustraties. Al meer dan 30 jaar en met heel veel plezier.

Wat voor een illustratie heb je nodig?

Zoek je een tekening zijn voor een magazine of een personeelsblad die zorgt het artikel gelezen wordt? Of wil je een ingewikkeld proces inzichtelijk maken voor die ene presentatie? Misschien heb je wel een beeld of idee dat eigenlijk niet te fotograferen valt. Of wil je iets uitleggen en je woorden ondersteunen met beeld. Of is er een flyer / boekomslag / presentatie die wel wat meer op mag vallen? Ik vind het een leuke uitdaging om me te verdiepen in wat jij wil vertellen. Kleine icoontjes of een megagrote poster, ik ga op zoek naar het beste beeld bij jouw verhaal.

Wat heb ik te bieden?

Mijn analoge en digitale vaardigheden zet ik in voor (educatieve) uitgeverijen, grote en kleine bedrijven, grafisch vormgevers, bedrijfspublicaties en magazines. Ik maakte ook tekeningen voor zeer uiteenlopende websites, voor billboards, voor cd’s, kranten, ansichtkaarten, boekomslagen, kalenders…nou ja, eigenlijk is bijna alles waar een illustratie in of op kan staan wel eens voorbij gekomen.

Complexe processen of verhalen vertalen in een eenvoudig beeld, daar ben ik goed in. Ik denk analytisch. En als ik vanaf de conceptfase betrokken mag zijn bij het bedenken van beeld ben ik op mijn best. Ik werk snel en efficiënt. En het overleg met de klant vind ik één van de leuke dingen van het vak.

Wat me zo aanspreekt
in dit mooie vak is
het zoeken naar een vorm
die past bij het verhaal
dat verteld moet worden.


Ik maakte illustraties voor onder andere:

Aedes
Ahold
Albert Schweizer Ziekenhuis Dordrecht
Bureau voor Educatief ontwerpen
Corus
Curve
Dyade
Gemeente Den Haag
Holland Symfonia
INBO
IND
Marnix Academie
Microsoft
Ministerie van O C en W

Nationale Nederlanden
NKO
Noordhoff Uitgevers
NOS
NS
NVOA
Playboy
Plus Magazine
Psychologie Magazine
Quote
SDU
SKA Steenwinkel Kruithof Associates
SNV
SPO

Stichting Stivoro
Stichting Talent
Stichting Teleac
Typisch DenBosch
Uitgeverij Noordhoff
Uitgeverij Bloqs
Uitgeverij Contact
Uitgeverij de Fontein
Uitgeverij Luitingh Sijthoff
Uitgeverij Meulenhoff
Uitgeverij Piramide
Uitgeverij Zwijsen
Woonstad Rotterdam