WORKSHOPS

Vrijheid vinden

In alle jaren dat ik in mijn atelier werk heb ik geleerd dat het proces telt en dat vrijheid in mijn hoofd en op doek en papier een groot goed is. Ik deel mijn kennis en vaardigheden graag, waarbij mijn ervaring als docent ook van pas komt.Tijdens mijn workshops ligt de focus op het vinden en ervaren van vrijheid. Dat gaat voor mij boven ‘mooi’ of ‘goed’. En tekenervaring is niet noodzakelijk.

Ik geef workshops voor volwassenen in mijn eigen atelier of op locatie.
Dat kunnen lessenseries zijn of éénmalige (dag)workshops.
Ik gaf les aan de Rietveldacademie, aan de Willem de Kooning academie, en aan Academie Sint Joost in Breda en Den Bosch.


‘Wisdom is the forgetting
of all you know’

Arthur Schopenhauer


Losse lessen

Een flexibel systeem dus. Je hoeft niks te plannen, je doet mee als je tijd en zin hebt. De ene keer een dinsdag, de andere keer een woensdag, wat jou het beste uitkomt. Je betaalt per losse les via een betaalverzoek. Je kunt natuurlijk ook al meteen een aantal data van tevoren vastleggen.


Wanneer

dinsdagavonden | 19:30 – 21:30u
29 sept / 13 okt / 27 okt / 10 nov / 24 nov / 8 dec

woensdagavonden | 19:30 – 21:30u
30 sept / 14 okt / 28 okt / 11 nov / 25 nov / 9 dec

Per losse les betaal je €32,= inclusief materiaal en papier. Betaal je 4 of meer lessen in één keer, dan geef ik je een korting van 10%


Voor wie

Het maakt niet uit of je al heel veel tekenervaring hebt of nog maar net begonnen bent met het ontdekken van je vaardigheden.

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen drijfveren om te komen werken in mijn atelier tijdens de workshopavonden.

Als ik tijdens de avond rondkijk zie ik concentratie, plezier, gedrevenheid en verbazing over wat er ontstaat.


Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.


Wat

Beleving en persoonlijke waarneming vind ik interessanter dan ‘de werkelijkheid’. Tijdens de workshops gaat het dan ook vooral om het zoeken naar jouw beleving van het thema. Ik laat je zien hoe je kunt omgaan met belemmerende gedachten als: ‘dat enge grote witte vel papier’ of ‘ik kan niet tekenen’. Ik help je aan de hand van uitdagende opdrachten met het vinden van vrijheid in tekenen en schilderen.

Ik reik je mogelijkheden aan om tot jouw eigen vormen te komen. Ik ben geen docent die vertelt ‘hoe het moet’. Liever schep ik de voorwaarden voor een veilige omgeving waarin jouw onderzoek plaatsvindt.


Hoe

Ik begin met een korte uitleg over het  zwaartepunt van de les. Daarna  geef ik opdrachten, die in lengte variëren van een paar minuten tot een half uur. Tot slot nemen we de ruimte om elkaars werk te bekijken en te bespreken, zodat je van elkaar kunt leren. Aan het eind van elke les ga je met meerdere tekeningen en/of schilderingen naar huis.

Je werkt onder andere aan de hand van foto’s of voorwerpen en geeft daar een eigen draai aan. Het ‘doen’ staat voorop. Hierdoor word je uitgenodigd om minder met het hoofd te tekenen en meer vanuit hart en ziel. Daarnaast laat ik je ook allerhande technieken en materialen uitproberen en geef ik tips en aanwijzingen.

Materiaal en papier is ruim voorhanden in mijn atelier, maar je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

Ik ben met de workshop begonnen om weer eens vaker te gaan tekenen en om lekker los te komen. Dit is zeker gelukt! De verschillende opdrachten prikkelden me om thuis verder te gaan.
Desiree
Zojuist de productie van de laatste twee lessen uitgespreid en van een afstandje bekeken. Een feestelijk en dankbaar stemmend moment. Veel dank en waardering voor je intense voorbereiding.
Wim
Ondanks dat ik zelf al jaren teken en schilder, heb ik tijdens de lessen van Mieke toch weer veel nieuws geleerd. Vooral andere manieren van kijken en nieuwe manieren om tot beeld te komen. Loskomen mijn eigen methode dus, en zo nieuwe inspiratie vinden.
Marleen
Je boeiende lessen gaven mij aanleiding om op een andere manier naar lijnen, licht en vlakken te kijken. Graag wil ik je een compliment geven over je werkwijze en aanpak. Het werken in een serieuze groep waar geen competitie was heb ik als heel prettig ervaren.
Rien
Mieke is enthousiast en hartelijk en weet door allerlei opdrachten je uit je normale manier van tekenen te halen, waardoor er nieuwe of onbekende beelden kunnen ontstaan. En daarin weet zij dan weer veel moois en interessants aan te wijzen.
Ingrid

Voorwaarden

Maatwerk

Speciale wensen? Maatwerk is ook mogelijk. Een workshop in mijn atelier of op een andere locatie, tijd en duur in overleg, aangepast op jouw wensen. Neem gerust contact met me op als je hierover meer wil weten.

Kunstcoaching

Ben je eraan toe om eens goed naar je werk te kijken en daar feedback op te krijgen? Dat kan. Ik ben graag je gesprekspartner die samen met jou je werk beschouwt en samen met jou daarop reflecteert.