WORKSHOPS

Vrijheid vinden in tekenen en schilderen

Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen? Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping?
In mijn workshops staat jouw proces voorop. Waarbij het vinden en ervaren van vrijheid boven ‘mooi’ of ‘goed’ gaat. Ik schep een veilige omgeving waarin jouw talenten zich kunnen ontvouwen.

Coach naar creatieve vrijheid

De wijsheid en vaardigheden die ik bij mijn eigen zoektocht naar vrijheid opdeed deel ik in mijn workshops. Daarbij komt mijn ervaring als docent ook goed van pas. Ik gaf onder andere les aan de Rietveldacademie in Amsterdam, aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en aan Academie Sint Joost in Breda en Den Bosch.
Ik geef workshops voor volwassenen in mijn ruime atelier in Gouda of op locatie. Wil je één op één gecoacht worden? Dat kan ook.


‘Wisdom is the forgetting
of all you know’

Arthur Schopenhauer

AVONDATELIER

FOCUS OP MATERIAAL . NATUUR & LANDSCHAP

Zoek je vrijheid in tekenen en schilderen? Vrijheid in materiaalgebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Of zoek je creatieve verdieping?
Op deze avonden staat jouw proces voorop. Waarbij het vinden en ervaren van vrijheid boven ‘mooi’ of ‘goed’ gaat. Het inspiratie atelier is een veilige omgeving waarin jouw talenten zich kunnen ontvouwen.

Elke twee weken
dinsdag- en woensdagavonden van 19:30 tot 21:30u

ZATERDAGATELIER

TEKENEN & MUZIEK

Muziek beweegt en doet bewegen. Laat de muziek en inspirerende opdrachten je potlood of penseel bewegen. Je hand weet ‘als vanzelf’ de weg. Je kijkt nét op een andere manier naar je tekeningen en luistert anders naar de muziek. Dat geeft vrijheid om jouw eigen manier van verbeelden te ontdekken en uit te bouwen. Ook als je weinig of geen tekenervaring hebt.

Een maal per maand
zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00

VERDIEPINGSGESPREK

ALLE AANDACHT VOOR JOUW WERK

Ben je eraan toe om eens goed naar je werk te kijken en daar feedback op te krijgen? Dat kan. Ik ben graag je gesprekspartner die samen met jou je werk beschouwt en samen met jou daarop reflecteert.

Overdag of ’s avonds, op afspraak


Voor wie

Het maakt niet uit of je al heel veel tekenervaring hebt of nog maar net begonnen bent met het ontdekken van je vaardigheden.

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen drijfveren om te komen werken in mijn atelier tijdens de workshopavonden.

Als ik tijdens de workshops rondkijk zie ik concentratie, plezier, gedrevenheid en verbazing over wat er ontstaat.


Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.


Wat

Tijdens de workshops gaat het dan ook vooral om het zoeken naar jouw beleving van het thema. Ervaren en persoonlijke waarneming vind ik interessanter dan ‘de werkelijkheid’.

Ik laat je zien hoe je kunt omgaan met belemmerende gedachten als: ‘dat enge grote witte vel papier’ of ‘ik kan niet tekenen’. Ik help je aan de hand van uitdagende opdrachten met het vinden van vrijheid in tekenen en schilderen.

Ik reik je mogelijkheden aan om tot jouw eigen vormen te komen. Ik ben geen docent die vertelt ‘hoe het moet’. Liever schep ik de voorwaarden voor een veilige omgeving waarin jouw onderzoek plaatsvindt.


Hoe

Ik begin met een korte uitleg over het  zwaartepunt van de les. Daarna  geef ik opdrachten, die in lengte variëren van een paar minuten tot een half uur. Tot slot nemen we de ruimte om elkaars werk te bekijken en te bespreken, zodat je van elkaar kunt leren. Aan het eind van elke les ga je met meerdere tekeningen en/of schilderingen naar huis.

Je werkt onder andere aan de hand van foto’s of voorwerpen en geeft daar een eigen draai aan. Het ‘doen’ staat voorop. Hierdoor word je uitgenodigd om minder met het hoofd te tekenen en meer vanuit hart en ziel. Daarnaast laat ik je ook allerhande technieken en materialen uitproberen en geef ik tips en aanwijzingen.

Materiaal en papier is ruim voorhanden in mijn atelier.

Tijdens het zomeratelier leerde ik meer in te tappen op mijn toch al intuïtieve manier van tekenen en schilderen. De variëteit aan opdrachten en materialen nodigen uit tot experimenteren. Elke ochtend werd ik opnieuw meegezogen in het creatieve proces.
Henneke
Ik heb van de avonden genoten. Heerlijk ondergedompeld in het doen. Verrast door de verscheidenheid aan opdrachten binnen het thema. Door de tijdslimieten werd mijn denken uitgeschakeld en mijn intuïtie aangesproken.
Roosmarie
Ik ervaar de workshops als een vakantie in mijn hoofd of juist uit mijn hoofd, (is maar hoe je t bekijkt) maar in ieder geval is het elke keer weer een feestje!
José
Ik ben met de workshops begonnen om weer eens vaker te gaan tekenen en om lekker los te komen. Dit is zeker gelukt! De verschillende opdrachten prikkelden me om thuis verder te gaan.
Desiree
Zojuist de productie van de laatste twee lessen uitgespreid en van een afstandje bekeken. Een feestelijk en dankbaar stemmend moment. Veel dank en waardering voor je intense voorbereiding.
Wim
Ondanks dat ik zelf al jaren teken en schilder, heb ik tijdens de lessen van Mieke toch weer veel nieuws geleerd. Vooral andere manieren van kijken en nieuwe manieren om tot beeld te komen. Loskomen mijn eigen methode dus, en zo nieuwe inspiratie vinden.
Marleen
Je boeiende lessen gaven mij aanleiding om op een andere manier naar lijnen, licht en vlakken te kijken. Graag wil ik je een compliment geven over je werkwijze en aanpak. Het werken in een serieuze groep waar geen competitie was heb ik als heel prettig ervaren.
Rien
Mieke is enthousiast en hartelijk en weet door allerlei opdrachten je uit je normale manier van tekenen te halen, waardoor er nieuwe of onbekende beelden kunnen ontstaan. En daarin weet zij dan weer veel moois en interessants aan te wijzen.
Ingrid

Voorwaarden

Maatwerk workshops

Speciale wensen? Maatwerk is ook mogelijk. Een workshop in mijn atelier of op een andere locatie, tijd en duur in overleg, aangepast op jouw wensen. Neem gerust contact met me op als je hierover meer wil weten.

Kunstcoaching

Ben je eraan toe om eens goed naar je werk te kijken en daar feedback op te krijgen? Dat kan. Ik ben graag je gesprekspartner die samen met jou je werk beschouwt en samen met jou daarop reflecteert.