2017 . Expositie Mieke de Haan schildert

2017 | Solo expositie Museum Gouda.
15 januari – 4 juni 2017

De eerste helft van 2017 schilderde ik twee dagen per week ‘live’ te midden van mijn expositie in Museum Gouda. In de zaal waar ik exposeerde richtte ik een atelier in en konden bezoekers mij letterlijk op de vingers kijken. Een museum dat leeft, dat was de ervaring die ik graag wilde bieden. Mijn schilder proces was te volgen en ik sprak met bezoekers over mijn werk en mijn inspiratiebronnen.

Ik liet me inspireren door het museumgebouw. Dat is een complex pand met een rijke historie. Het had door de eeuwen heen veel verschillende functies.
Ik schilderde bijvoorbeeld de trap, die ik elke schilderdag naar boven nam. Wat me ook raakte was de hoogte en de grootsheid van de kapel. Net als de onbeholpen knik die deze maakt. En ik zag een raadselachtig blind raampje boven een deur.

Het waren productieve en inspirerende maanden. Er ontstonden zelfs zoveel nieuwe werken dat besloten werd om voor de laatste twee weken een heel nieuwe expositie in te richten. De oude werken van de muur, de nieuwe schilderijen opgehangen.

Deel dit artikel