ZOMERATELIER collage 2

Creatieve flow met collage

De afgelopen jaren was de collge workhop een echte hit met veel enthousiaste deelnemers. Dat vraagt om een vervolg. Dit zomeratelier borduurt verder op collage, met hele nieuwe inhoud en andere opdrachten.

Tijdens deze creatieve zomercursus duik je een week in verbeelden met collage. Vijf ochtenden artistiek bijtanken met schaar, lijm en papier. Het zomeratelier geeft verrijkende input aan jouw creatieve proces. Elke dag maak je kennis met een andere kijk op de collagetechniek. Je doet nieuwe inzichten op en ervaart losheid in het maken.

Foto gemaakt tijdens zomeratelier collage 2022

Vijf ochtenden op onderzoek uit

De ochtend begint met een kopje koffie of thee, zodat je even kan landen van je reis. Daarna volgen er prikkelende opdrachten die ervoor zorgen dat je in jouw creatieve stroom komt. Er is alle ruimte voor eigen interpretatie en onderzoek krijgt ruim baan. In het midden is een korte pauze, waarna je zelf aan het werk gaat. Mijn expertise staat dan geheel tot je beschikking, er is tijd om dingen te vragen en om overleg te plegen. Het laatste deel van de ochtend besteden we aan een gezamenlijke rondgang langs ieders werk. Het is leuk én leerzaam om te zien en te horen hoe anderen het aangepakt hebben.

Collage plus

Elke ochtend  heeft een eigen thema en een eigen aanpak. Wat die thema’s precies zijn houd ik nog even geheim 😉. In elk geval staat het doen van onderzoek voorop. Op die manier ervaar je dat het proces belangrijker is dan het eindresultaat.

Het maken van collages is een prachtig hulpmiddel om los te komen van de dingen die je gewoon bent te doen. Doordat je met papier en schaar niet zo precies kan werken als met een penseel of potlood zal je dingen op een andere manier aanpakken. Dat werkt verfrissend en inspirerend. Je zet je creativiteit op een andere manier ‘aan’ en dat kan tot verrassende resultaten leiden.
Je gaat extra lagen toevoegen aan je collages met teken- en schildermateriaal, en je kan de collages ook gebruiken als inspiratie voor nieuwe tekeningen of schilderingen.

Wanneer

Maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus 2024
van 10:00 tot 13:30 uur (VOL)
Schrijf je in voor de wachtlijst

Waar

In mijn ruime en sfeervolle atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Prijs

€ 315,= voor 5 ochtenden inclusief materiaal en papier.

Voorwaarden

Foto’s gemaakt tijdens zomeratelier collage 2022

Deelnemers over het zomeratelier


Henneke
ZOMERATELIER

Intensief en inspirerend. Als beginnend amateur was het voor mij één grote ontdekkingsreis in materialen en oefeningen om los te komen. Het tempo en de variëteit aan opdrachten en materialen die voorbijkomen in het zomeratelier zorgt voor momentum. Daardoor was ik na elke ochtend weer verrast over mijn eigen productie.

Door samen met andere deelnemers het werk te beschouwen, heb ik veel meer waardering voor mijn eigen intuïtieve manier van schilderen en tekenen gekregen.


Tonny
ZOMERATELIER

Al heel lang werk ik met papier, maar een lossere stijl van werken…dat lukte maar niet…In het grote, fijne atelier, en onder de bezielende (bege-)leiding van Mieke gingen we aan de slag. Middels de uitdagende opdrachten en de altijd positieve besprekingen lukte het me om mijn eigen handschrift te verruimen!
Het waren topochtenden, zeer goed verzorgd, zowel wat betreft de materialen als de verwennerijen voor ‘de inwendige mens’. Mieke is een goede, niet oordelende docente en bovenal een fijn, inspirerend mens!


Marina
ZOMERATELIER

Wat was het weer een feest, zeg maar een surpriseparty! Met een klein zetje werden we in het diepe gegooid. Steeds met de focus op een ander aspect van de collage.
Resultaat verrassend en allemaal in een eigen handschrift.

Tijdens deze week van intensief werken, borrelden op zeker moment oude ideeën naar boven en vielen ook op papier samen. Daar word ik toch zo blij van! Ik heb genoten; geweldig die flow waarin we zaten!

Foto’s gemaakt tijdens zomeratelier collage 2022

Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.


Inschrijven

Je kan je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen

Deel workshop