ZOMERATELIER collage

Creatieve flow met collage

Tijdens deze creatieve zomercursus duik je een week in verbeelden met collage. Vijf ochtenden artistiek bijtanken met schaar, lijm en papier. Het zomeratelier geeft verrijkende input aan jouw creatieve proces. Elke dag maak je kennis met een andere collagetechniek. De collages die ontstaan zijn het startpunt voor nieuwe tekeningen en schilderingen.Je doet nieuwe inzichten op en ervaart losheid in het maken.

Foto’s gemaakt tijdens workshops collage

Vijf ochtenden op onderzoek uit

De ochtend begint met prikkelende opdrachten die ervoor zorgen dat je in jouw creatieve stroom komt. Er is alle ruimte voor eigen interpretatie en onderzoek krijgt ruim baan.In het midden is een korte pauze, waarna je zelf aan het werk gaat. Mijn expertise staat dan geheel tot je beschikking, er is tijd om dingen te vragen.  Het laatste kwartier besteden we aan een gezamenlijke rondgang langs ieders werk. Het is leuk én leerzaam om te zien en te horen hoe anderen het aangepakt hebben.

Collage plus

Elke ochtend  heeft een eigen thema en een eigen aanpak. Het doen van onderzoek staat voorop. Op deze manier ervaar je dat het proces belangrijker is dan het eindresultaat.

Het maken van collages is een prachtig hulpmiddel om los te komen van de dingen die je gewoon bent te doen. Doordat je met papier en schaar niet zo precies kan werken als met een penseel of potlood zal je dingen op een andere manier aanpakken. Dat werkt verfrissend en inspirerend. Je zet je creativiteit op een andere manier ‘aan’ en dat kan tot verrassende resultaten leiden.
Je gaat extra lagen toevoegen aan je collages met teken- en schildermateriaal, en je kan de collages ook gebruiken als inspiratie voor nieuwe tekeningen of schilderingen.

Zin gekregen in deze duik? Schrijf je hier in voor deze inspirerende creatieve zomercursus collage.

Wanneer

maandag t/m vrijdag 25 t/m 29 juli | 10:00-13:00u
>> nog twee plekken beschikbaar <<

Waar

In mijn ruime en sfeervolle atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Prijs

€ 275,= voor 5 ochtenden inclusief materiaal en papier.

Voorwaarden

Foto’s gemaakt tijdens workshops collage

Deelnemers over het zomeratelier


Henneke
ZOMERATELIER

Intensief en inspirerend. Als beginnend amateur was het voor mij één grote ontdekkingsreis in materialen en oefeningen om los te komen. Het tempo en de variëteit aan opdrachten en materialen die voorbijkomen in het zomeratelier zorgt voor momentum. Daardoor was ik na elke ochtend weer verrast over mijn eigen productie.

Door samen met andere deelnemers het werk te beschouwen, heb ik veel meer waardering voor mijn eigen intuïtieve manier van schilderen en tekenen gekregen.


Anita
ZOMERATELIER

Het was heerlijk om een week lang zo intensief bezig te zijn. Elke ochtend weer een nieuwe uitdaging en steeds weer de verrassing om over m’n eigen grenzen heen te gaan. Nieuwe materialen, ander kleurgebruik en nieuwe perspectieven. Ik heb veel opgestoken en voel me weer heerlijk opgeladen. Mieke is een uitstekende gastvrouw en weet als docent steeds weer te inspireren.


Sandra
ZOMERATELIER

Elke ochtend creatief bezig. Wat een heerlijkheid! Voor mij voelde het als ultieme vrijheid. Ongedwongen met steeds weer een iets andere insteek de ochtend starten en dan gaat de rest vanzelf. Soms voelde het even als een worsteling maar vaak kwamen daar de grootste verrassingen uit.
Ik vind de opzet die je bedacht heb fantastisch. Je had alles supergoed voorbereid met mooi inspiratiemateriaal en verrassende technieken en materialen.

Verder heb ik de flow van de groep als iets heel prettigs ervaren. We waren allemaal gedreven creatief. Door de zomercursus vielen een aantal bestaande ideeën opeens op zijn plek. Zo fijn!


Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.


Inschrijven

Je kan je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen

Deel workshop