ZOMERATELIER alles stroomt

Tekenen in een flow

De ene dag ben je onder water, de andere dag drijf je erop, of sta je op een brug en bezie je een rivierenlandschap. Kortom, alles stroomt tijdens dit zomeratelier waarbij het overkoepelende thema water is.


En met alles stroomt bedoel ik ook echt: álles stroomt! Je creativiteit wordt geprikkeld door elke dag een nieuwe invalshoek van het thema te onderzoeken. Iedere dag liggen er andere teken- of schildermaterialen voor je klaar en reik ik je andere technieken aan. Deze ontdekkingsreis gaat over nieuwsgierigheid en over het belang van imperfectie. Je doet nieuwe inzichten op en ervaart losheid in het tekenen en schilderen. En raakt in een creatieve flow.

Alles stroomt

Zoals gezegd: elke ochtend belicht ik thema anders.
Water is van groot belang voor mensen, water is overal. Het neemt andere vormen aan, zoals damp en sneeuw en ijs. Het valt uit de lucht, het welt op uit de grond. Water is in het landschap, het stroomt van bronnen via stroompjes en rivieren naar zee. Soms is water is afwezig, omdat het landschap droger wordt. De mens bouwt in en op het water. De mens recreëert aan, op en in het water. Onder water zelfs.

Al deze aspecten van water vormen de inspiratiebron van het zomeratelier. Aan de hand hiervan stroom jij je eigen weg. Jouw proces en jouw plezier in het maken staan voorop. Je wordt aangezet tot experimenteren en onderzoeken. En…het eindresultaat zal je verrassen.

Vijf ochtenden avontuur

Als je binnenkomt is er een lekker kopje koffie of thee voor je. De ochtend begint met prikkelende opdrachten waarmee jouw creativiteit ‘aan’ wordt gezet. Er is alle ruimte voor eigen interpretatie en onderzoek. Na de opstart van je creatieve flow is een korte pauze, waarna je zelf aan het werk gaat. Er is dan ruim tijd om dingen te vragen of om overleg te plegen: mijn expertise staat geheel tot je beschikking.

Het laatste deel van de ochtend besteden we aan een gezamenlijk rondje langs ieders werk. Het is leerzaam én leuk om te zien en te horen hoe anderen het aangepakt hebben.

Wanneer

Maandag 22 t/m vrijdag 26 juli 2024 van 10:00 tot 13:30 uur
Deze workshop is vol

Waar

In mijn ruime en sfeervolle atelier aan de Schielands Hoge Zeedijk 19h in Gouda.

Prijs

€ 315,= voor 5 ochtenden inclusief materiaal en papier.

Voorwaarden

Deelnemers over het zomeratelier


Helen
ZOMERATELIER

Wat was het heerlijk om mee te doen. Fijn om eerst ‘losmaak’ oefeningen doen, om vervolgens vrij aan de gang te gaan. Het aanbod van verschillende materialen was ook inspirerend, evenals het werk van de anderen.
Het rondje aan het einde van elke les vond ik heel leerzaam en waardevol. Geweldig om te zien hoe verschillend alle werken waren. Wat een rijkheid.
Ook merkte ik dat ik elke dag anders en beter ging kijken. Deze week heb ik mezelf echt verrast en verbaasd. Dat gaf me een heel fijn gevoel.
Absoluut voor herhaling vatbaar.


Anita
ZOMERATELIER

Het was heerlijk om een week lang zo intensief bezig te zijn. Elke ochtend weer een nieuwe uitdaging en steeds weer de verrassing om over m’n eigen grenzen heen te gaan. Nieuwe materialen, ander kleurgebruik en nieuwe perspectieven. Ik heb veel opgestoken en voel me weer heerlijk opgeladen. Mieke is een uitstekende gastvrouw en weet als docent steeds weer te inspireren.


Sandra
ZOMERATELIER

Elke ochtend creatief bezig. Wat een heerlijkheid! Voor mij voelde het als ultieme vrijheid. Ongedwongen met steeds weer een iets andere insteek de ochtend starten en dan gaat de rest vanzelf. Soms voelde het even als een worsteling maar vaak kwamen daar de grootste verrassingen uit.
Ik vind de opzet die je bedacht heb fantastisch. Je had alles supergoed voorbereid met mooi inspiratiemateriaal en verrassende technieken en materialen.

Verder heb ik de flow van de groep als iets heel prettigs ervaren. We waren allemaal gedreven creatief. Door de zomercursus vielen een aantal bestaande ideeën opeens op zijn plek. Zo fijn!


Wil je niet nu maar later een keer meedoen? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief houd ik je op de hoogte en weet je als een van de eersten wanneer de nieuwe workshops beginnen.


Inschrijven

Je kan je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen

Deel workshop